Wie is Martin Bekking?

Ik ben nu al zo’n 30 jaar actief in de wielersport en heb door de jaren heen veel wedstrijden gewonnen. Het blijft fantastisch om wedstrijden te rijden en dat doe ik tegenwoordig op mijn zelfgebouwde frames. Daarnaast is het heerlijk om na een drukke werkdag op de fiets te stappen en ontspannen kilometers te maken.

Door mijn liefde voor de fiets en mijn technische achtergrond ben ik de afgelopen jaren in de wereld van de stalen framebouw terecht gekomen. In Engeland en de V.S. is het bouwen van stalen frames heel populair en is de kennis van het bouwen van frames van een hoog niveau. Om deze kennis in huis te halen heb ik de afgelopen jaren diverse opleidingen gevolgd in Engeland.

Hoewel carbon populair is in Nederland, zijn stalen frames steeds meer in opkomst. Echter zijn er maar weinig mensen die de kennis in huis hebben om stalen frames te bouwen. Stalen frames hebben in het verleden hun sporen verdiend, echter zijn deze door de opkomst van carbon minder populair geworden.

Er is een steeds groter wordende groep liefhebbers die de kwaliteit en rijeigenschappen van staal prefereren boven carbon. De duurzaamheid, het eigen karakter en de persoonlijke touch die aan een frame wordt meegegeven is alleen mogelijk bij een custom made frame.

Go top